Zoeken

Triumph ontwikkelt 125cc?

12 januari 2011

Triumph gaat een 125cc ééncilinder op de markt brengen. Tenminste, als we het Britse online magazine Visordown mogen geloven. De kleine ééncilinder zou recentelijk al tijdens testwerkzaamheden in zowel Engeland als Spanje zijn gespot.

Triumph_SuperCub_200_1967.jpg
Ze waren hét handelskenmerk van Triumph in de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw: de Tiger Cub. Gaan oude tijden weer herleven?

Of de wens bij onze Britse collega's de vader van de gedachte is geweest, of dat er wel degelijk een kern van waarheid in zit is vooralsnog de vraag, niet in de laatste plaats omdat er (nog) geen spionagefoto's zijn die het gerucht van de ophanden zijnde 125cc zouden kunnen bevestigen. Dit terwijl volgens Visordown de motor al wel tot twee maal toe zou zijn gespot, tijdens testwerkzaamheden van 2011 en 2012 prototypes in de UK (vlak bij de thuisbasis in Hinckley) en in Spanje.

De komst van een 125cc ééncilinder zou volgens Visordown door Triumph zelf min of meer al zijn aangegeven, toen het vorig jaar aangaf haar line-up van drie naar zeven modelfamilies uit te breiden. De voorheen 'Urban Sports', 'Modern Classics' en 'Cruisers' werden vervangen door zes nieuwe segmenten: 'Roadsters', 'Supersports', 'Adventure', 'Touring', 'Classics' en 'Cruisers', wat nog ruimte geeft aan één te lanceren segment.

Met Triumph's recente uitbreiding in Thailand in het achterhoofd zou een 125cc ééncilinder een logische invulling zijn van dat nog te lanceren zevende segment. De motor zou bij uitstek geschikt kunnen zijn voor de Aziatische markt, maar vanwege de lage productiekosten ook in Europa prijstechnisch concurrerend kunnen worden neergezet.

Het gerucht is door Triumph inmiddels in alle toonaarden ontkend, een woordvoerder van de Britse fabrikant verklaarde tegenover het Canadese CMGonline niet te weten waar dit gerucht op is gebaseerd. Nu hadden we van Triumph ook geen andere reactie verwacht.

Bron: Visordown