Zoeken

Triumph onthult Bonneville T100 110th Anniversary Edition

16 maart 2012
Ter viering van het heugelijke feit dat het dit jaar 110 jaar geleden is dat Triumph werd opgericht hebben de Britten een gelimiteerde versie van de Bonneville T100 op de markt gezet, de T100 110th Anniversary Edition. Van het jubileummodel zullen er slechts 1000 op de markt worden gezet.

Triumph_Bonneville_T100_110th_Anniversary_Edition

We moeten het ze nageven, zo weten de lippen aardig op elkaar te houden bij Triumph Benelux. Nadat enkele weken geleden in de Verenigde Staten CARB (emissie eisen voor de staat Californië) documenten voor dit model waren afgegeven vroegen wij de Nederlandse importeur om commentaar, die verklaarde niets van een eventueel jubileummodel af te weten.

De T100 110th Anniversary Edition is vooral herkenbaar aan zijn speciale aluminium zilver met khaki groene kleurstelling, welke doet denken aan de vroegere Triumph motorfietsen. Triumph_Bonneville_T100_110th_Anniversary_Edition_02Verder is de fiets voorzien van een verchroomde kettinggeleider, kleppendeksel en handgreep voor de duopassagier, en een moderne versie van Triumph's originele logo op de zijpanelen van de fiets.

Technisch gezien is het anniversary model identiek aan de standaard T100 Bonneville. De motor wordt dus aangedreven door een 865cc paralleltwin, die voorzien is van benzine-injectie en dubbele bovenliggende nokkenassen. Het motorblok is gemonteerd in een zwart gespoten dubbel wiegframe. Aan de voorkant is een zwarte 41mm telescoopveer met stofhoezen voorzien, de achterkant wordt met -eveneens zwarte- stereo schokbrekers afgeveerd.

De 2012 Triumph Bonneville T100 110th Anniversary Edition zal naar verwachting in mei bij de dealer te bewonderen zijn. Hoeveel de fiets moet gaan kosten is nog niet bekend.