Zoeken

Triumph lanceert Bonneville SE

26 februari 2013
Triumph gaat een gelimiteerde uitvoering van de bekende Bonneville retro-klassieker op de markt brengen: de Bonneville SE. Officieel staat de lancering pas op 1 maart ingepland, maar nu al zijn beelden van de fiets op het wereldwijde web uitgelekt.

Triumph Bonneville_SE

Voor de exacte details van de Triumph Bonneville SE zullen we dus moeten wachten tot 1 maart aanstaande, maar afgaand op de uitgelekte foto heeft Triumph bij de gelimiteerde fiets vooral de rode kleurstelling, die door de Britten steeds meer wordt toegepast bij de duurdere -veelal 'R'- uitvoeringen van de basismodellen als de Street en Speed Triple R en de Daytona 675 R.

Ten opzichte van de standaard Bonneville is bij deze SE uitvoering het frame roodgekleurd, evenals het voor- en achterspatbord en de rode striping op de tank. Het resterende deel van de tank en de zijkappen zijn matzwart gekleurd en ook het motorblok is bij deze Bonneville SE van een zwart verfje voorzien.

Navraag bij Triumph Benelux leerde ons dat de Bonneville SE ook in de Benelux leverbaar zal zijn. De motor is in maart bij de dealer te verwachten, hoeveel de fiets moet gaan kosten is nog niet bekend.