Zoeken

Suzuki Virus leverbaar in Belgie

14 oktober 2011
Onder het motto 'als den bergh niet naar Mohammed wil komen...' heeft de Suzuki importeur van onze Zuiderburen besloten de Suzuki Virus te gaan importeren. De fiets, die door Suzuki Zwitserland werd ontwikkeld, is met 185 pk de meest extreme streetfighter op de markt.

Suzuki_Virus_01

Een maand geleden wisten we er al volop aandacht aan te besteden, aan de Suzuki Virus die door Suzuki Zwitserland in samenwerking met Suzuki dealer Moto Virus werd ontwikkeld. Basis van de Virus is de GSX-R1000, die van stroomlijn is ontdaan en voorzien van streetfighter waardige onderdelen. Het mooie van de Virus is bovendien dat voor de montage van de Virus onderdelen gebruik is gemaakt van de originele ophangpunten, waardoor de fiets probleemloos weer in een GSX-R is te transformeren.

Waar de Nederlandse importeur ons destijds al wist te vertellen geen brood te zien in de fiets, simpelweg omdat ie té extreem zou zijn, denkt men bij onze Zuiderburen daar heel anders over. Daar is wél besloten de fiets in het gamma op te nemen, voor het luttele bedrag van € 17.870. Da's wel een flink stuk duurder dan wat in Zwitserland moet worden betaald, dus mocht je over de grens willen shoppen...