Zoeken

Suzuki vernieuwt Burgman 650 Executive voor 2013

5 oktober 2012
We hadden 'm eerlijk gezegd al een paar jaar eerder verwacht, maar op de Intermot in Keulen heeft Suzuki dan eindelijk de al eerder abusievelijk aangekondigde nieuwe versie van de Burgman 650 Executive gepresenteerd.

Suzuki_Burgman650_1

Waar op het eerste oog de verschillen met het huidige model met een vergrootglas lijken te moeten worden gezocht heeft Suzuki de 2013 versie van de Burgman 650 toch redelijk aan weten te passen. Over de zeventraps versnellingsbak, die in 2010 nog door Suzuki werd aangekondigd, wordt echter geen woord meer gerapt, waaruit kan worden geconcludeerd dat het bericht van destijds een foutje van Suzuki was.

Wel veranderd voor het komende modeljaar is met name het motormanagement, dat is aangepast om de maxi-scooter een flink stuk zuiniger te maken. Suzuki zelf claimt dat de 2013 Burgman maar liefst 15% gunstiger met het steeds duurder wordende vloeibare goud omgaat, wat absoluut een pluspunt is. Ook is het design in detail aangepast, met een lichtjes gewijzigde kuip waar nu kleine knipperlichten in zijn verwerkt. Ook is de achterkant van de scooter smaller geworden, zonder dat dit ten koste van z'n riante opbergruimte onder het zadel van 50 liter is gegaan.

Volgens Suzuki is ook het rijwielgedeelte van de Burgman 650 vernieuwd, hoewel niet wordt aangegeven waar die vernieuwingen dan zitten. De voorremmen zijn nu zwevend uitgerust en nu standaard van ABS voorzien. Door toepassing van nieuwe koppelingsplaten moet de rolweerstand met 35% zijn verbeterd, wat goed te merken moet zijn als de scooter met uitstaande motor moet worden verplaatst. De Executive heeft verder naast handvatverwarming ook zadelverwarming, welke voor rijder en passagier instelbaar is.

Suzuki_Burgman650_2

De 2013 Burgman 650A Executive cal begin volgend jaar leverbaar zijn in de kleuren metallic wit, metallic grijs en hoogglans zwart. In hoeverre de scooter duurder wordt dan het huidige model is niet bekend, maar Suzuki wist ons wel te vertellen dat de 2013 prijstechnisch competitief in de markt zal worden gezet.