Zoeken

Suzuki SV650X: enige motornieuws voor 2018

10 november 2017
Grote tegenvaller op de EICMA in Milaan was zonder twijfel Suzuki, dat dit jaar uitblonk in afwezigheid. Hadden de Japanners uit Hamamatsu dan echt helemaal niks te melden? Vooruit dan, de SV650X maakte in Milaan z’n debuut, voor zover je van een nieuw model spreken kan.

De grappen waren in Milaan niet van de lucht, dat Suzuki het dit jaar bij het ontbreken van écht nieuws op virtueel nieuws had gegooid. Het merk uit Hamamatsu had voorafgaand aan de EICMA in Milaan een nieuwe Virtual Reality Experience aangekondigd, waarmee bezoekers op de stand een virtueel kijkje in de pitbox van Suzuki in de MotoGP zouden kunnen krijgen.

En dat was ook meteen het enige nieuws wat te melden was. Buiten de Virtual Reality Experience was er geen nieuws op de stand van Suzuki te ontdekken. Nu hadden we al uit betrouwbare bron vernomen dat Suzuki dit jaar geen nieuwe modellen zou gaan presenteren, maar we hadden op z’n minst nog wel een of meerdere prototypes verwacht, maar niets van dat. 

Op de stand van Suzuki was het stil, heel erg stil. Zo stil dat de Japanners op de persdag nog geeneens een persconferentie hadden ingepland. 

Nu is er in principe niks mis met een sabbatical van een jaar als je flink wat jaren keihard hebt gewerkt, maar om nou te zeggen dat ze bij Suzuki de afgelopen jaren flink actief zijn geweest… sinds de crisisjaren is men bij Suzuki de weg behoorlijk kwijtgeraakt. 

Alsof in 2009 alle ontwikkeling op hold is gezet, om toen de economie weer aantrok voorzichtig de handrem eraf te halen en vrolijk verder te gaan waar je gebleven was. Zonder te onderzoeken of de wereld misschien niet een andere kant op is gegaan. 

Waar bij andere merken duidelijk uit een ander vaatje werd getapt en de complete line-up ofwel werd vernieuwd, ofwel behoorlijk opgewaardeerd, werden bij Suzuki alleen maar kleine varianten op de bekende thema’s als mosterd na de maaltijd gepresenteerd. 

Neem bijvoorbeeld de nieuwe GSX-S750 (alleen die naam al, wie verzint zoiets), op zich een prima ding, ware het niet dat het middensegment zich inmiddels naar 900cc heeft verplaatst. Of het sterk in opkomst zijnde A2-rijbewijs segment: Suzuki stapt dit jaar in met een 250cc op het moment dat de markt door 300-400 wordt gedicteerd en loopt dus vanaf dag 1 al minstens 5 jaar achter de feiten aan (Kawasaki's Ninja 250 stamt al weer uit 2008). 

Nu hadden we stiekem nog gehoopt dat het stilte voor de storm zou zijn en dat Suzuki nu eindelijk weer eens flink uit zou gaan pakken, maar dat is ijdele hoop gebleken. Het enige wat op de stand van Suzuki - buiten de Virtual Reality Experience - te ontdekken was, was een nieuwe SV650X. 

Ofwel, een SV650, maar dan met clip-ons en klein koplampkuipje, gebaseerd op het SV650 Rally Concept dat afgelopen jaar op de Osaka Motor Show voor het eerst aan het grote publiek werd getoond en wereldwijd positieve kritieken kreeg. Maar dan de minder vette versie daarvan.

De SV650X zou vanaf januari 2018 leverbaar moeten zijn, maar ook dat weet je bij Suzuki tegenwoordig maar nooit, de GSX250 en V-Strom 250 hadden er ook al afgelopen zomer moeten zijn, maar worden nu pas mondjesmaat uitgeleverd. Het doet je afvragen wat er in hemelsnaam in Hamamatsu aan de hand is.