Zoeken

Suzuki neemt Bandit weer op in gamma

9 februari 2014
Goed nieuws voor de fans van Suzuki's Bandit familie: na enkele jaren van afwezigheid heeft de Nederlandse importeur de Bandit weer in haar programma opgenomen. Bovendien zijn ze ook nog eens enorm scherp geprijsd.

Suzuki Bandit_650

We vonden het al zo vreemd, toen de Nederlandse importeur BV Nimag besloot de vanaf het begin altijd erg succesvolle Bandit uit het programma werd genomen. Zeker nu vanwege de crisis de vraag naar betaalbare motorfietsen is toegenomen. En als er één motor was die bekend stond om z'n goede prijs/kwaliteit verhouding, dan was dat ongetwijfeld die Bandit.

Wat de exacte beweegreden is geweest om de Bandit uit het gamma te nemen is niet meer interessant, belangrijker is dat de Bandit weer in het gamma is opgenomen en bovendien voor een behoorlijk scherpe prijs. De goedkoopste Bandit 650A gaat voor € 6.499 over de toonbank, terwijl voor z'n van tophalf voorziene tweelingbroertje Bandit 650SA € 6.999 moet worden neergelegd.

Naast de twee Bandit 650 modellen is ook de van tophalf voorziene grotere broer, de Bandit 1250SA, weer in het gamma opgenomen. Voor deze fiets hoeft 'slechts' € 8.999 te worden neergelegd, inclusief ABS (net als de twee zesenhalf modellen). En dat is zonder meer scherp geprijsd.