Zoeken

Suzuki lanceert GSX-R1000 SE

21 augustus 2013
In het kader 50 jaar Suzuki in de Verenigde Staten heeft Suzuki tijdens de Grand Prix van Indianapolis een gelimiteerde versie van de GSX-R1000 onthuld. De GSX-R1000 SE zal in een erg beperkte oplage van 100 stuks worden geproduceerd, waarvan er vijftig voor de Verenigde Staten zijn bestemd.

Suzuki GSX-R1000 SE 2014

Intern zijn aan deze exclusief gelimiteerde GSX-R1000 SE geen aanpassingen gedaan ten opzicht van het standaard model, de aanpassingen zijn puur van cosmetische aard. Met bling motoren aan de andere kant van de Atlantische oceaan enorm populair is ook deze SE van het nodige polijstwerk en chroom voorzien. Het gepolijste en verchroomde frame en dito wielnaven met blauw gespoten spaken springen daarbij het meest in het oog.

Het blauwe accent van de spaken is verder doorgetrokken in de inlaatpoorten, carterdeksels, de voorvork, het zadel, de balhoofdmoer, de ring rond het display en de ketting die blauw is gekleurd. Daarnaast is ook het uitlaatsysteem verchroomd en is de einddemper van een carbonfiber eindkap voorzien.

De 2014 GSX-R1000 SE zal in een gelimiteerde versie van 100 stuks worden uitgebracht, waarbij elke motor een individueel genummerde plaque op de kroonplaat krijgt. Vijftig stuks zijn voor de Verenigde Staten bedoeld, de rest gaat naar de andere werelddelen. Uit het feit dat Suzuki met deze GSX-R1000 SE komt is af te leiden dat er voor modeljaar 2014 geen groot nieuws bij Suzuki's sportieve vlaggenschip is te verwachten.