Zoeken

Suzuki Hayabusa in terug van weggeweest: release 5 februari

28 januari 2021
Het gerucht ging al een tijdje, maar nu is het officieel: de Suzuki Hayabusa is weer terug van weggeweest. Zonder de motor te noemen wordt de nieuwe Hayabusa in een kort filmpje van 25 seconden aangekondigd, en dat 'ie op 5 februari officieel zal worden onthuld.

Het filmpje van slechts 25 seconden dat de Britse Suzuki importeur vandaag op YouTube heeft gezet is het beste nieuws in lange tijd uit Hamamatsu. Niet alleen omdat in het filmpje duidelijk een nieuwe Hayabusa is te ontdekken, maar meer nog dat na jaren van relatieve radiostilte er eindelijk weer leven in de brouwerij lijkt te zijn gekomen in Hamamatsu. 

Goed nieuws voor Suzuki fans en Hayabusa fans in het bijzonder. Wat zegt het korte filmpje ons? Allereerst dat de Hayabusa qua design nog steeds overduidelijk Hayabusa is. Ten tweede dat de 'Need for Speed' nog steeds z'n USP (Unique Selling Point, mocht je de afkorting niet kennen) is, gezien de snelheidsnaald bij 180 mijl per uur (da's 290 km/u).

Ten derde dat het dashboard van de nieuwe Hayabusa nog steeds verdomd veel lijkt op het oude display. Twee joekels van tellers voor toerental en snelheid, aan de buitenkant geflankeerd door twee 'halve' tellers waarvan de linkse de tankinhoud weergeeft en een TFT display daar tussenin. 

Het TFT display verraad dat de Hayabusa is voorzien van uitgebreide elektronica die door een IMU wordt aangestuurd, de gereden hellingshoek is in het display af te lezen, evenals de gekozen instellingen, onder andere voor wat betreft de rijmodi en tractie controle. 

Maar buiten wat uit 25 seconden film is af te leiden weten we eigenlijk nog helemaal niks. Het goede nieuws is echter dat we niet lang hoeven te wachten, op 5 februari zal de motor officieel worden onthuld.