Zoeken

Suzuki GSX-R1000Z: drie stuks voor Nederland

31 oktober 2013
Nooit eerder was een Suzuki zo exclusief. Want wanneer er wereldwijd maar 100 exemplaren van gemaakt worden, waarvan Suzuki Nederland er drie heeft weten te bemachtigen, mag je met recht van iets heel bijzonders spreken. Waar we het over hebben? Een gelimiteerde editie van GSX-R1000.

Suzuki GSX-R1000Z 2014

Mocht deze bijzonder fraaie editie van de GSX-R1000 je bekend voorkomen, dan is dat niet vreemd. Het betreft de GSX-R1000Z, de speciale editie die door Suzuki is gemaakt om het heugelijke feit te vieren dan men precies 50 jaar op de Amerikaanse markt actief is. In eerste instantie leek de gelimiteerde motor, waarvan eSuzuki GSX-R1000Z 2014r slechts 100 worden geproduceerd, voorbehouden te zijn aan die Amerikaanse markt, maar de Nederlandse importeur heeft haar hand op drie stuks weten te leggen.

Technisch gezien mag de GSX-R1000Z identiek zijn aan de standaard fiets, maar waar je ook kijkt, overal zijn bijzondere details te ontdekken die van deze ‘Z’ editie echt iets speciaals hebben gemaakt. Het eerste dat opvalt, is natuurlijk de bijzondere matzilveren kleur die geaccentueerd wordt door nieuw gestileerde 3D tank emblemen.

Het schitterende verchroomde frame, de gepolijste wielen met blauwe spaken en vele blauw geanodiseerde delen, waaronder rem- en koppelingshendel, maken de bijzondere verschijning helemaal af.

En dat is nog maar een eerste begin, want eigenlijk is alles net even anders dan bij de standaard uitvoering. De blauwe vorkpoten, blauwe koppeling- en dynamodeksels, zwarte remklauwen, matzwarte achtervork en ook de blauwe veer van de achter schokdempers, alles ademt tot in detail exclusiviteit uit. Want zelfs de ketting is blauw gekleurd, net als de tankdop, zadel en de rand van het tellerhuis.

Om het bijzondere karakter van de GSX-R1000Z tenslotte nog meer zichtbaar te maken is iedere Z voorzien van een individueel genummerd typeplaatje op de bovenste kroonplaat met als finishing touch een eigen ‘Z’ sleutelhanger.

Suzuki GSX-R1000Z 2014

De 2014 GSX-R1000Z zal voor het eerste te zien zijn tijdens de aankomende EICMA motorshow in Milaan. De prijsstelling zal later dit jaar bekend gemaakt worden.