Zoeken

Suzuki Gladius Spirit 70: rock&roll café racer

3 augustus 2010

Dat de Gladius méér is dan alleen een trendy damesfiets laat de Belgische Suzuki importeur zien met de Spirit 70, een kit die de populaire twin transformeert in een heuse café racer.

Suzuki_Gladius_Spirit_1.jpg

Of de term damesfiets ze een doorn in het oog is geweest, is niet bekend, maar we kunnen het ons zondermeer goed voorstellen. Zeker omdat de fiets beter verdiend. Met de Spirit 70 kit wilde de Belgische importeur een nostalgische link leggen met de roemruchte café racers van weleer, toen motorrijders nog échte mannen waren die afgewerkte olie als ontbijt namen.

De naam Spirit 70 is dan ook niet zomaar gekozen, het verwijst naar de jaren '70 van de vorige eeuw, toen de waaghalzen van weleer op de muziek van de Rolling Stones, Janis Joplin en Jimi Hendrix sleutelden aan hun motorfietsen en deze transformeerden tot sportieve machines, de café racers.

De Spirit 70 kit bestaat uit een RVS Leo Vince uitlaat, een kort kontje met Spirit70 logo dat tevens is voorzien van een nieuw achterlicht, knippers en een kentekenplaathouder, aluminium schetsplaten voor het frame, een bovenste kroonplaat, clipons en andere radiator covers.

Suzuki_Gladius_Spirit_2.jpg

De fiets is - uiteraard - alleen in België leverbaar, en gaat daar € 8.270,- kosten.