Zoeken

Suzuki Gladius NaSty concept

27 mei 2010

Dat je met minimale aanpassingen een compleet nieuwe fiets kunt creëren, daarvan is dit door het Italiaanse GPDesign ontwikkelde Suzuki Gladius NaSty concept het levende bewijs.

Suzuki_gladius-Nasty_1.jpg

Bij de heren van GPDesign lag de focus op technologie en innovatie die zowel design als veiligheid moesten omarmen, en is bedoeld voor de alldaagse flexibele motorrijder.

Meest in het oog springende blikvanger van de NaSty is het voorspatbord, dat werd vervangen door een hooggemonteerd offroad exemplaar en waarmee het concept meteen de looks van een supermotard kreeg aangemeten. Het bredere supermoto stuur met gemonteerde handkappen weten dat plaatje precies aan te vullen.

Suzuki_gladius-Nasty_3.jpgSuzuki_gladius-Nasty_4.jpg

Naast de montage van een klein onderkuipje werd de standaard uitlaat vervangen door een fraaie Yoshimura EVO Gladius, kreeg de motor een ander waterbestendig lederen zadel met 2cm dikkere vulling en 855mm zithoogte (70mm hoger dan de Gladius), en werden de wielen, handkappen en de tankpanelen voorzien van een fluorcoating die reflecteert in het donker.

Suzuki_gladius-Nasty_2.jpg

Wat ons betreft mogen ze het bij Suzuki direct in productie nemen, als Japans antwoord op de Aprilia Dorsoduro en Ducati Hypermotard 796.