Zoeken

Suzuki geeft eerste schets nieuw model vrij

1 juni 2011
Nadat vorige week de uitnodiging voor de introductie bij ons op de redactie was binnengekomen heeft Suzuki nu eerste informatie vrijgegeven van een compleet nieuw model, dat eind deze maand haar opwachting zal gaan maken. Wat voor motor het is, is nog strikt geheim, maar in een eerste persbericht wordt gesproken van een nieuwe middenklasser.

Suzuki_Nieuwe_middenklasser_icoon

Daar waar tegenwoordig steeds meer merken ervoor kiezen om al ruim voor de lancering van een nieuw model het wereldwijde web te overstromen met nietszeggende teasers en video's heeft men bij Suzuki de lippen goed op elkaar weten te houden voor wat betreft de lancering van een nieuw model. Hoewel het wel in de lijn der verwachtingen lag dat Suzuki met iets nieuws zou moeten komen, aangezien het merk in de momenteel populaire segmenten niet écht sterk is vertegenwoordigd en de - nog steeds wel goed verkopende - V-Strom best wel een opfrisbeurt zou kunnen gebruiken, was het nieuws voor ons een complete verrassing.

Dat men bij Suzuki de lippen strak op elkaar heeft gehouden (en nog steeds doet), bleek overduidelijk nadat men ons desgevraagd zelfs niet wilde vertellen wat voor outfit we voor de introductie mee moeten nemen. Om het model toch niet als donderslag bij heldere hemel te lanceren heeft Suzuki nu een eerste schets van het nieuwe model vrijgegeven, waarbij wordt gesproken van een 'nieuwe middenklasser'. Navraag bij Suzuki importeur B.V. Nimag leverde niets op, behalve dat we maar goed naar de tekst 'nieuwe middenklasser' en de foto moesten kijken. "Aha, een soort van Crossrunner dus," waarna het even stil was aan de andere kant van de lijn. Met een "ik geloof dat ik nu maar even niets meer ga zeggen," sloot Suzuki's PR man Vincent van Dijk het gesprek af.

Hoewel we natuurlijk de plank volledig mis kunnen slaan zetten we ons geld voorlopig maar op een fiets à la de Honda Crossrunner: de looks van een allroad gecombineerd met het rijwielgedeelte - en de stuureigenschappen - van een sportieve fiets. We zijn héél erg benieuwd.