Zoeken

Suzuki Extrigger: elektrische Donkey of BMX?

31 oktober 2013
In navolging van de twee jaar gepresenteerde eLet gaat Suzuki op de 2012 editie van de Tokyo Motor Show opnieuw een elektrische motorscooter onthullen. Met het Extrigger concept richt Suzuki zich duidelijk op een jeugdiger publiek.

Suzuki Extrigger

Was de e-Let oubolligheid ten voeten uit, bij deze Extrigger heeft Suzuki het duidelijk over een andere boeg gegooid. Het ontwerp mag ogenschijnlijk misschien veel gelijkenis met de Honda ’Monkey’ MSX vertonen, maar enthousiast als wij over de Monkey zijn is dat alleen maar een compliment.

De Extrigger wordt net als de e-Let aangedreven door een Panasonic elektrische motor, waarvan geen specificaties zijn vrijgegeven. In tegenstelling tot de e-Let is de elektromotor bij de Extrigger echter niet in het achterwiel geplaatst.

Afgaand op wat aan specificaties door Suzuki bekend is gemaakt is de Extrigger een speleding pur sang. De kekke motor brengt volgens Suzuki slechts 62 kilo op de schaal. Tel daar de wielbasis van 960 mm, de kleine wielen en de vette upside down voorvork bij op en je praat over een elektrisch aangedreven BMX.