Zoeken

Suzuki bouwt RM-Z250R racer

11 maart 2010

Hoewel het meeste motornieuws voor 2010 door de fabrikanten al bekend was gemaakt, was op de Motorbeurs in Utrecht toch nog een primeur te ontdekken: de Suzuki RM-Z250R racer, een wegracer op basis van de RM-Z250 crosser.

Suzuki RM-Z250R

De RM-Z250R wegracer, die in het ONK kan worden ingezet in de 125cc raceklasse, werd in Suzuki RM-Z250Ropdracht van Suzuki inporteur B.V. Nimag ontwikkeld door niemand minder dan framebouwer en specialist Nico Bakker, die zijn sporen op framegebied inmiddels wel verdiend heeft. Bakker nam het motorblok van de populaire RM-Z250 crosser en ontwierp daar rondomheen een compleet nieuw rijwielgedeelte.

Het aluminium lichtgewicht frame is voorzien van WP vering en magnesium Marvic Penta velgen en moet volgens Bakker over messcherpe stuureigenschappen beschikken. Totaalgewicht van de fiets, die een perfect gevoel met de juiste stijfheid aan de rijder moet geven, is slechts 82 kg, en voldoet daarmee aan de huidige regelementen van het ONK 125cc.

Suzuki RM-Z250RSuzuki RM-Z250R

Kloppend hart van de racer is de 250cc eencilinder van de 2010 RM-Z250 crosser, die voor wegrace gebruik werd geoptimaliseerd met een aangepaste nokkenastiming en aangepaste inlaatpoorten. Suzuki RM-Z250RDit moet het motorblok, dat volgens Suzuki standaard al een ideale balans tussen een krachtig koppel en voldoende vermogen is, nog meer kracht bij hoge toeren geven. Door versterking van de drijfstang kon tevens het maximum toerental worden opgevoerd naar 13.500 toeren per minuut.

De racer zal dit seizoen zijn debuut maken in het ONK. De 21 jarige Brian Slooten, uitkomend voor het Team Slooten Racing, zal binnenkort al de eerste testkilometers gaan maken, om zo de machine verder door te ontwikkelen en klaar te stomen voor de eerste ONK race op maandag 5 april op het TT circuit van Assen. Brian's verrichtingen zijn te volgen op www.slootenracing.nl .

Suzuki RM-Z250R