Zoeken

Suzuki Belgie lanceert GSX-R600 MotoGP Edition

4 juni 2014
In Nederland is ’ie alleen nog maar op verzoek leverbaar, maar bij onze Zuiderburen hebben ze er zelfs een MotoGP replica van gemaakt. Waar we het over hebben? De Suzuki GSX-R600, volgens velen de beste zeshonderd supersport ooit, die er in deze MotoGP uitvoering begeerlijker is dan ooit.

Suzuki 2014 GSX-R600 MotoGP Edition

Waar de Nederlandse importeur ervoor koos om de GSX-R750 voor de prijs van de GSX-R600 op de markt te zetten en daarmee de markt voor de zeshonderd wel héél erg klein te maken, maakt de zeshonderd bij onze Zuiderburen nog gewoon deel van het gamma uit. En terecht, want met een rijklaar gewicht van 187 kilo, een korte wielbasis van 1.385 mm, een Showa BPF upside down voorvork, Brembo remmelarij, een close ratio versnellingsbak, slipperclutch en een vermogen van 128 pk weet de fiets nog steeds zijn mannetje zeer goed te staan.

Reden voor de Belgische importeur Moteo om daar eens wat bijzonders mee te doen. En wat nou beter dan een replica in de kleuren van het MotoGP raceteam, dat het volgend jaar officieel haar rentree in de MotoGP zal gaan maken. De GSX-R600 MotoGP Edition is verder compleet standaard, maar het spuitwerk alleen al (met de stickers onder de blanke lak) is bijzonder fraai om te zien.

De Suzuki GSX-R600 MotoGP Edition is -uiteraard- slechts beperkt leverbaar, voor de Belgische prijs van € 11.990. Meer info op de website van Suzuki.