Zoeken

Speciale uitvoeringen Yamaha R1 in Frankrijk

25 augustus 2010

Om de successen van het Endurance team te vieren heeft Yamaha France, op de vooravond van de 74e editie van de legendarische Bol D'or 2010 twee speciale uitvoeringen van de R1 op de markt gezet: de SP en SP/R.

Yamaha_R1_SPR_0.jpg

Met de wereldtitel van 2009 op zak en nog alle uitzicht de titel dit jaar te prolongeren weet het Oostenrijkse YART Endurance racing team de rood/witte kleuren goed te vertegenwoordigen in het - vooral in Frankrijk - erg populaire endurance racen.

Om dat - en waarschijnlijk de tegenvallende verkoopcijfers in Frankrijk, de Franse importeur kondigde enkele dagen geleden al forse prijsverlagingen over de gehele range aan - te promoten heeft de Franse importeur een tweetal speciale uitvoeringen van de populaire R1 uitgebracht.

De meest 'standaard' speciale uitvoering is de € 16.999 kostende SP, die € 3.000 duurder is dan de standaard versie, die van € 15.999 in prijs werd verlaagd naar € 13.999. Voor dat geld krijg je naast de speciale kleurstelling een soloseat, uit Polytron vervaardigde carterprotectie, een minimalistische kentekenplaathouder, titanium Akrapovic einddempers en enkele carbon onderdelen.

Yamaha_R1_SPR_1.jpgYamaha_R1_SPR_2.jpg
Yamaha_R1_SPR_3.jpg

Voor diegenen voor wie dit niet genoeg is heeft Yamaha ook nog een € 19.999 dure SP/R in de aanbieding. Naast alle op de SP gemonteerde spullen is deze nogmaals € 3.000 duurdere SP/R voorzien van volledige Öhlins vering: een FGT Racing voorvork en TTX 36 achtershock.

Het heeft trouwens geen zin om de Nederlandse of Belgische Yamaha dealer te bestormen, de motoren komen alleen beschikbaar voor de Franse markt.