Zoeken

Scoop: MV Agusta F3 opnieuw gespot

4 mei 2010

MV Agusta's langverwachte nieuwe driecilinder, de F3, zal volgens de laatste geruchten zijn opwachting gaan maken eind dit jaar op de EICMA in Milaan. De motor werd recentelijk werderom bij testwerkzaamheden op het Spaanse Almaria gespot.

MV_Agusta_F3_1.jpg 

Dat men bij MV Agusta bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe driecilinder is al jaren geen geheim meer, maar waar de Italianen wél in zijn geslaagd is verwarring te creeren omtrent de cilinderinhoud van de machine. MV_Agusta_F3_2.jpgWerd oorspronkelijk eengenomen dat de driecilinder - met het oog op het WK Supersport regelement - een cilinderinhoud van 675cc zou krijgen, de laatste tijd worden de geruchten steeds hardnekkiger dat de motor een grotere inhoud van 800cc zal gaan krijgen.

Niet ondenkbaar zou zijn dat men twee uitvoeringen op de markt gaat bregen: een exclusieve 675cc raceklare machine voor homologatie van het WK Supersport en een 800cc straatversie. MV Agusta had na eerdere testsessies al laten weten dat de nieuwe F3 binnen één seconde van de nieuwe F4 kan rijden.

Uit deze spionagefoto's, die recentelijk tijdens testwerkzaamheden op het Spaanse circuit van Almaria werden genomen, zijn de verschillen met de F4 duidelijk zichtbaar. Meest opvallende is het uitlaatsysteem dat niet meer onder het kontje is geplaatst. Ook is de F3 compacter gebouwd, doordat de versnellingsbak verticaal en de koppeling boven de bak is geplaatst.

De testwerkzaamheden van de nieuwe F3 staan haaks op eerdere berichtgeving van onze Britse collega's van MCN, die recentelijk nog wisten te melden dat de ontwikkeling van de nieuwe F3 zou zijn stilgelegd. Voor het échte antwoord zullen we echter moeten wachten tot de EICMA eind dit jaar in Milaan.

Bron: MotoRevue

Zie ook: