Zoeken

Scoop: Honda Crosstourer gespot

25 mei 2011
De Honda Crosstourer, het afgelopen jaar op de EICMA in Milaan nog als concept gepresenteerd, gaat er zeker komen. Een prototype van Honda's nieuwe avontuurlijke motorfiets is recentelijk tijdens testwerkzaamheden in Europa gespot.

Honda_Crosstourer_2012_01

Hoewel de Crossrunner op de EICMA in Milaan als het meest spraakmakende model werd gepresenteerd ging nóg meer aandacht uit naar de Crosstourer, een concept op basis van het V4 1200 motorblok die de Varadero zal moeten gaan vervangen. Een concept dat al zó gedetailleerd was uitgewerkt dat iedereen zich afvroeg waarom Honda de fiets nog niet in productie had genomen.

Uit deze tijdens testwerkzaamheden in Europa gemaakte spionagefoto's zijn, net als bij de eveneens gespotte New Mid Concept, maar weinig verschillen te ontdekken ten opzichte van het in Milaan gepresenteerde concept. Enkel de koplampunit lijkt anders te zijn vormgegeven, maar dat kan ook optisch bedrog zijn vanwege de kunstig aangebrachte ductape ter verhulling van het design.

Honda_Crosstourer_2012_02

De Crosstourer zal het tweede model zijn dat gebruik gaat maken van Honda's nieuwe 1.237cc V4, die zal zijn voorzien van de welbekende Dual Clutch Transmission, de semi-automatische transmissie waarbij hetzij als automaat, hetzij middels flippers aan het stuur kan worden geschakeld.

Zie ook:

Bron: blogs.insideline.com