Zoeken

Scoop: eerste spionagefoto's Ducati Roadster

29 juni 2010

Het gerucht ging al een tijdje, maar nu is het zeker: bij Ducati wordt hard gewerkt aan een dikke roadster als concurrent voor de Yamaha V-Max en Suzuki B-King. Twee prototypes werden gespot tijdens testwerkzaamheden rond de fabriek in Bologna.

Ducati_Roadster_1.jpg

Het is alweer een jaar geleden dat het Britse MCN een spionagefoto publiceerde van het kleimodel van Ducati's ophanden zijnde V-max killer. Een motor die zal worden aangedreven door de 170 pk sterke 1198 Testastretta L-Twin, Ducati_Roadster_2.jpgis voorzien van een zware roadster-stijl voorkant met forse benzinetank en nog forsere airducts, een vetbrede 240mm achterband en horizontaal gepositioneerde achtervering (zoals we ook vaak bij Harley's zien).

Ditmaal hadden onze Italiaanse collega's van Motoblog.it de eer om als eerste eerste échte spionagefoto's van deze nieuwe roadster te publiceren. Het populaire Italiaanse webblog had de foto's van een oplettende lezer via e-mail gekregen. Hoewel Andrea Giordani, de gelegenheidspaparazzi in kwestie, alleen foto's vanaf de zijkant van de motor wist te schieten kan toch al het een en ander uit de foto's worden afgelezen.

Zo spreken de enkelzijdige achterbrug, de forse dubbele einddempers en het korte kontje met opmerkelijke LED-verlichting duidelijk tot de verbeelding. Ook het compleet digitale display is duidelijk zichtbaar in de foto's. Het forse uitlaatsysteem met langsgeplaatste spagettibochten doet vermoeden dat het hier een dikke V-Twin betreft.

Het zullen ongetwijfeld niet de laatste foto's zijn die nog voordat de motor officieel zal worden gelanceerd via het wereldwijde web worden verspreid. De vorig jaar op de EICMA in Milaan gepresenteerde Multistrada 1200 onderging hetzelfde lot. Voor de échte presentatie zullen we moeten wachten tot de EICMA van dit jaar, waar de motor ongetwijfeld zal worden gepresenteerd.

Ducati_Roadster_3.jpg

Zie ook:

Bron: Motoblog.it