Zoeken

Scoop: eerste beelden Yamaha FZ8

26 januari 2010

Het valt ook niet mee om anno 2010 nog iets geheim te kunnen houden. Zo beweren onze Italiaanse collega's van Motociclismo niet alleen beelden te hebben van de Fazer8, maar ook van de naakte FZ8.

Yamaha_FZ8_01.jpg

Technisch bezien is het verhaal vand de FZ8 identiek aan dat van zijn gekuipte broertje, behoudens het gewicht wat volgens de Italianen zo'n zes kilo lichter zou moeten zijn en daarmee op een rijklaargewicht van 214 kilo uit zou moeten komen,

Yamaha_FZ8_05.jpgYamaha_FZ8_06.jpg

Net als de gestroomlijnde Fazer8 zou ook deze FZ8 zijn afgeleid van de FZ1. Tenminste, voor wat het rijwielgedeelte bedreft: frame en achterbrug zouden zo van die dikke duizend zijn overgenomen, Om de motor prijstechnisch scherp aan te kunnen bieden zou - ten opzichte van die FZ1 - goedkopere materialen zijn toegepast, net als bij de Fazer8.

Yamaha_FZ8_04.jpgYamaha_FZ8_03.jpg
Yamaha_FZ8_07.jpg

Verder zijn ook bij deze FZ8 zaken als een FZ1-achtig kontje en kentekenplaathouder terug te vinden, net als de bellypan. Qua vermogen zou deze FZ8 identiek worden gehouden als de Fazer8, hetgeen volgens de Italianen overeenkomt het zo'n 120 Pk.

Yamaha_FZ8_02.jpg

Of de Italianen bij Motociclismo het bij het rechte eind hebben gehad zal ook nu de toekomst moeten uitwijzen, maar ook dit model ziet er wat ons betreft niet verkeerd uit.

Zie ook:

Bron: Motociclismo