Zoeken

Schets Ducati 0803 project uitgelekt

18 juli 2010

Het loopt ineens storm met informatie omtrent Ducati's nieuwe ophanden zijnde roadster. Nadat de motor recentelijk bij de fabriek in Bologna was gespot, is nu ook een schets van Ducati's nieuwste roadster uitgelekt, waaruit de nodige informatie is af te leiden.

Ducati_Project_0803.jpg

Onder de codenaam 0803 is de afgelopen jaren bij Ducati hard gewerkt aan de ontwikkeling van een dikke roadster, waarmee de Italianen een totaal nieuw segment willen aanboren. De motor, die eind dit jaar op de EICMA in Milaan zal worden gepresenteerd, zal worden aangedreven door de Testastretta 11º motor die dit jaar in de Multistrada 1200 zijn debuut maakte.

In hoeverre de 155 pk sterke V-Twin qua vermogenskarakteristiek zal worden aangepast is niet bekend, wel dat de motor voorzien zal zijn van traction control en ride-by-wire. Uit de opgegeven hellingshoek van 40° is af te leiden dat de muscle-bike, ondanks zijn 240mm brede achterband, nog wel eens aardig de hoek om zou kunnen. Hetgeen eigenlijk niet écht vreemd is, per slot van rekening heeft Ducati op dat gebied wel een naam hoog te houden.

Inmiddels heeft Ducati, naar aanleiding van de uitgelekte beelden, een officiële verklaring afgelegd omtrent de nieuwe motor, waarin de komst van de nieuwe motor eind dit jaar op de EICMA in Milaan inderdaad wordt bevestigd.

Zie ook: