Zoeken

Sarolea heeft homologatie voor Manx 7

2 november 2015
Het Belgische Saroléa heeft de homologatie ontvangen voor haar eerste straatlegale elektrische motorfiets, de Manx 7. De Manx 7 is afgeleid van de SP7 racer waarmee al enkele jaren wordt deelgenomen aan TT Zero, de wedstrijd tijdens de jaarlijkse Isle of Man TT voor elektrisch aangedreven motorfietsen.

Sarolea Manx_7

Technische gegevens hebben onze Zuiderburen nog niet vrijgegeven van de Manx 7, maar afgaand op de gegevens van de SP7 racer beloofd dat veel goeds: de racemotor heeft carbonfiber frame waarin een elektromotor is gemonteerd met een ongekend koppel van 900 Nm. Dat is ongeveer net zo veel als zeven Panigales bij elkaar.

Grote man achter de revival van Saroléa, het Belgische bedrijf dat in 1850 als wapenfabriek begon en zich in het begin van de vorige eeuw op de productie van motorfietsen ging richten tot het in 1960 roemloos ten onder ging, is Torsten Robbens. Robbens ontwikkelde in eerste instantie een elektrische racemotor specifiek voor de Isle of Man TT. Robbens noemde de SP7 eerder al als 'Formule 1 technologie op 2 wielen'.

Sarolea Manx_7-1

Naar verwachting zal de Saroléa Manx 7 voor het eerst aan het grote publiek worden getoond op Het Salon in Brussel. Goedkoop zal de fiets trouwens niet zijn, er wordt gefluisterd over een bedrag van minstens 40.000 euro.