Zoeken

Rossi button op toekomstige Ducati Superbike?

11 februari 2011
Dat Valentino Rossi niet alleen snel is op  het circuit, maar ook goed is voor de marketingmolen zullen ze zich bij Ducati terdege van bewust zijn. Volgens onze Franse collega's van Moto Revue zal de toekomstige Ducati Superbike zijn uitgerust met een 'Rossi' veerinstelling.

Ducati_Rossi_button
Illustratie: Jacques Vivant

Dat Ducati met de opvolger van de huidige 1198, die naar verwachting eind dit jaar tijdens de EICMA in Milaan zal worden onthuld, flink uit wil pakken met een compleet nieuw (aluminium of carbon) monocoque chassis wisten we vorig jaar al te melden, maar volgens Moto Revue zal ook de vering van de nieuwe Superbike revolutionair zijn.

Zo zal de nieuwe Superbike zijn uitgerust met elektronisch geregelde vering zoals die door Ducati het afgelopen jaar voor het eerst op de Multistrada 1200 toepaste, maar volgens Moto Revue zal Ducati bij de opvolger van de 1198 nog een stap verder gaan door een 'Rossi' setting te integreren, die via een knop op het stuur te bedienen is. Met deze 'Rossi-button' zal volgens Moto Revue de vering worden aangepast aan de setting waarmee de negenvoudig wereldkampioen de snelste tijd op het circuit heeft weten te realiseren.

Vooralsnog is het 'slechts' een gerucht, maar het zou ons niet verbazen als Ducati op deze manier Rossi optimaal zou gaan vermarkten in haar toekomstige Superbike modellenrange.

Bron: Moto Revue