Zoeken

Roland Sands Design bouwt KTM 690 CafeMoto

1 augustus 2013
Dat KTM veel meer met het 690 LC4 ééncilinder motorblok zou kunnen doen, daarvan is waarschijnlijk ook de Amerikaanse eigenbouw specialist Roland Sands overtuigd. Hij besloot een nieuwe 690 CafeMoto te ontwikkelen, waarvan de bouw op het blog van Roland Sands Design kan worden gevolgd.

Ronald Sands Design KTM CafeMoto

De Roland Sands Design KTM 690 CafeMoto laat zien dat de Oostenrijkers voor op straat veel meer zouden doen met het LC4 motorblok, dan alleen de 690 Duke. Met een voorkeur voor lichtgewicht straatracers was meteen duidelijk dat het KTM 690 project een caféracer zou moeten zijn. Er gaat volgens Sands niets boven een motor die minder dan 135 kilo weegt, met meer dan 60 pk, goede vering, vette remmen en pattex rubber.

Van de 690 Duke zijn door Roland Sands Design alleen het frame en het motorblok overgenomen, waar rondom de CafeMoto is ontworpen. De enkelzijdige achterbrug en de nieuwe tankzit combinatie in combinatie met de clip-ons geven de fiets een échte caféracer uitstraling. Volgens Sands is het blok ook onderhanden genomen en zal dus nóg meer vermogen gaan leveren dan de standaard al niet te misselijke 70pk.

Ronald Sands Design KTM CafeMoto

Bron: Roland Sands Design