Zoeken

Roland Sands bouwt Desmosedici Street Tracker

24 maart 2011
Wat doe je als geld geen issue is en je iets absoluut unieks wilt hebben? Justyn Amstutz nam contact op met de Amerikaanse topdesigner Roland Sands om één van zijn drie! Ducati Desmosedici's om te bouwen tot een heuse Flattrack racer. Hoewel het project nog in ontwikkeling is, leert een gedeeltelijke ontwerpschets ons dat dit wel eens een héél spectaculair project lijkt te gaan worden.

Ducati_Desmosedici_Tracker

In 2008 lanceerde Ducati de Desmosedici, 's werelds eerste straatlegale MotoGP fiets die in een gelimiteerde oplage van 1.500 stuks werd geproduceerd. Een motor met een prijskaartje van dik € 60.000, die tot in het kleinste detail een ware kopie was van de racer waarmee Loris Capirossi en Casey Stoner het de Japanse liga serieus moeilijk had gemaakt in de MotoGP. Van de vijfhonderd motoren voor de Amerikaanse markt, die al binnen 5 uur was uitverkocht, gingen er drie naar Justyn Amstutz.

Om de Desmosedici om te toveren tot iets nóg exclusievers ging een van die drie fietsen naar Roland Sands Design, om te laten worden omgebouwd tot een heuse straatlegale 'Street Tracker'. Ontdaan van alle originele kuipdelen, die Amstutz nu mooi als reservedelen kan gebruiken mocht hij onverhoopt met een van zijn andere Desmo's ten val komen, begint het project inmiddels aardig vorm te krijgen. Een nieuw achterframe met bijpassend 'Tracker' kontje, spaakwielen met noppenbanden en een aluminium tank zijn al op de 'Street Tracker' aangebracht.

Alleen het idee al om een 200 pk sterke Tracker te bouwen maakt dit project op voorhand al superexclusief en indrukwekkend. We kunnen niet wachten totdat het project is afgerond en we het eindresultaat kunnen aanschouwen. Wordt zeker vervolgd!

Bron: Roland Sands Design