Zoeken

Polaris onthult Indian Chief

4 augustus 2013
Tijdens de 2013 editie van Sturgis is door moederbedrijf Polaris de nieuwe Indian Chief onthuld. De Indian Chief zal in drie versies op de markt worden gezet: de standaard Indian Chief, de Indian Chief Vintage en de Indian Chieftain. De Indian Chief gaat moet in de Verenigde Staten $18.999 gaan kosten.

2014 Indian Chief Classic

Nadat Indian enkele jaren geleden door Polaris werd overgenomen hadden velen de angst dat het Canadese moederbedrijf Indian te veel zou gaan moderniseren, maar getuige deze 2014 Chief bleek die angst ongegrond. De 2014 Indian Chief ademt nog steeds de geest van het roemruchte merk uit.

2014 Indian Chief Classic
2014 Indian Chief

Alle drie de Chief modellen worden aangedreven door het nieuwe 111 Thunder Stroke tweecilinder motorblok en zijn - naast een overdaad aan chroom - voorzien van ABS, cruise control, een sleutelloos contactslot, gigantische spatborden die tot aan de wielas over de banden lopen, getrapte zadels en een volgens Polaris innovatief frame met geïntegreerde luchtinlaat.

2014 Indian Chief Vintage
2014 Indian Chief Vintage

Ten opzichte van de standaard 2014 Indian Chief is de Chief Vintage van een quick-release windscherm, lederen zadeltassen een een bijpassend gekleurd zadel voorzien. Net als de standaard Chief is ook bij de Chief Vintage de snelheidsmeter boven de tank aangebracht. De Chief Vintage gaat in de Verenigde Staten voor $20.999 over de toonbank.

2014 Indian Chieftain
2014 Indian Chieftain

Topmodel van de 2014 Chief line-up is de Chieftain, Indian's nieuwe tourmachine. De Chieftain kenmerkt zich door een op de voorvork gemonteerde topkuip met in hoogte instelbare ruit en afsluitbare harde zadeltassen. In de topkuip is naast een digitaal display een audiosysteem met Blutooth connectie aangebracht. De startprijs van de Chieftain is aan de andere kant van de Atlantische oceaan $22.999.