Zoeken

Piaggio toont nieuwe Aprilia Caponord tijdens dealermeeting

7 februari 2012
We hebben er lang op moeten wachten, maar Aprilia gaat eindelijk een opvolger van de jaren geleden van de markt gehaalde Caponord introduceren. De nieuwe fiets werd door moederbedrijf Piaggio gepresenteerd tijdens de jaarlijkse dealermeeting in Monte Carlo.

Aprilia_Caponord_1200_01

Aprilia_Caponord_1200_02Hoewel -uiteraard- nog geen technische informatie beschikbaar is over de nieuwe Caponord, die in de geruchtencircuit de afgelopen jaren ook vaak als Tuareg werd aangeduid, blijkt uit de beelden overduidelijk dat de motor een afgeleidde is van de Dorsoduro 1200, waarvan de Supermotard look is ingeruild voor een forse op de RSV4 geënte bovenkuip.

Uit de beelden is verder af te leiden dat Aprilia met de Caponord 1200 eenzelfde weg is ingeslagen als Ducati met de Multistrada 1200 heeft gedaan. Ofwel, een sportieve, straatgeörienteerde allroad. De 1200 cc V-Twin is goed voor een vermogen van 130 pk, en zal naar verwachting zijn uitgerust met traction control en meerdere mappings.

Naar verwachting zal de nieuwe Caponord 1200 officieel worden gepresenteerd tijdens de komende EICMA in Milaan eind dit jaar.