Zoeken

Piaggio lanceert nieuwe MP3 500

8 mei 2014
Volgende week zal de fiets in Parijs officieel worden gepresenteerd, maar nu al heeft Piaggio eerste beelden vrijgegeven van de 2014 MP3, die niet alleen flink is vernieuwd, maar nu ook voor het eerst in 500cc uitvoering leverbaar is.

Piaggio 2014_MP3_500

Het verhaal van de Piaggio MP3 mag zeer zeker een succesverhaal worden genoemd: sinds de lancering van de driewielige motorscooter zijn er meer dan 150.000 MP3’s verkocht. In grote metropolen als Parijs is de MP3 dan ook niet meer uit het verkeersbeeld weg te denken.

Ook in ons eigen koude kikkerlandje is de MP3 enorm populair, dankzij de wetgeving waarvan slim gebruik is gemaakt om de MP3 geschikt voor het autorijbewijs te maken. Het enige wat de Italianen moesten doen was de spoorbreedte van de wielen iets verbreden ten opzichte van het motorrijbewijs-model en een extra voetrem aanbrengen, en klaar was emm… Mario.

Acht jaar na de introductie van de eerste MP3 heeft Piaggio de driewielige motorscooter nu flink onderhanden genomen. Naast dat de scooter nu voor het eerst door een 500cc ééncilinder wordt aangedreven, is de scooter ook van ABS en ASR tractiecontrole voorzien, waarmee de veiligheid naar een hoger niveau is getild.

Naast een nieuw motorblok en elektronica heeft Piaggio de MP3 ook optisch onderhanden genomen. De achterkant moet volgens Piaggio nu dynamischer zijn, het nieuwe zadel moet comfortabeler zijn en is nu -net als de Vespa GTS300- van een regenhoes voorzien en de ruimte onder het zadel moet nu twee helmen kunnen bergen. Uiteraard is ook de voorkant vernieuwd, met onder andere nu grotere 13” wielen.

Piaggio 2014 MP3 500

De introductie van de 2014 Piaggio MP3 staat voor volgende week ingepland, een eerste test van de driewielige scooter zal niet veel later hier op Motorfreaks te lezen zijn. Dan zal ook de prijs bekend worden gemaakt.