Zoeken

Ook Europese verkoop ZX-10R stilgelegd

14 december 2010

Nadat Kawasaki in Amerika de verkoop van de 2011 ZX-10R heeft stilgelegd en alle reeds verkochte fietsen heeft teruggeroepen is de verkoop van de fiets ook in Europa uitgesteld, zo weten onze Britse collega's van Visordown vandaag te melden.

Kawasaki_2011-ZX-10R.jpg

Nadat Kawasaki USA in een nogal geheimzinnig persbericht melding deed van het feit dat alle al dan niet verkochte 2011 ZX-10R modellen terug moesten naar de importeur waarbij Kawasaki alle aanschafbedragen zou terugbetalen leek het erop dat het probleem zich tot de Amerikaanse versie zou beperken. Hoewel Kawasaki angstvallig de lippen op elkaar houdt en geen enkele uitspraak doet over de aard van het probleem wordt in het geruchtencircuit volop gespeculeerd over een probleem met de uitlaatklep, maar andere geruchten spreken weer over problemen met de cilindercoating.

Hoewel gisteren door Kawasaki UK nog in alle toonaarden werd ontkend dat het probleem ook effect zou hebben op de Europese verkoop blijkt uit een vandaag uitgeschreven persbericht het tegendeel. Gisteren al kregen de collega's van het Britse MCN op het laatste moment te horen dat een vergelijkingstest geen doorgang kon vinden omdat Kawasaki zonder opgaaf van reden de beloofde ZX-10R niet meer in wilde zetten.

In een kort persbericht heeft Kawasaki UK nu bekend gemaakt dat de Europese verkoop introductie van het 2011 model is verschoven zodat de fabriek de kans heeft een technisch probleem op te lossen. "Om te voldoen aan Kawasaki's langgevestigde reputatie voor nauwkeurig ontwikkelde producten, is de verkoop introductie van de nieuwe machine tijdelijk uitgesteld," zo is in het officiële persbericht te lezen.

Het probleem is dus veel omvangrijker dan aanvankelijk gedacht, en het is op z'n zachtst gezegd niet handig van Team Green dat de lippen stijf op elkaar worden gehouden voor wat betreft de aard van het 'technische probleem'. Beter met de billen bloot en zorgen dat 't zo snel mogelijk wordt opgelost, zoals Aprilia verleden jaar deed met de RSV4R, dan een probleem in de doofpot proberen te stoppen. Dit laatste leidt alleen tot speculatie wat de reputatie van de fiets - en daarmee de verkoopcijfers - volledig de nek om kan draaien.

Bron: Visordown