Zoeken

Nolan lanceert X-1003 systeemhelm

19 februari 2014
Nolan heeft met de X-1003 een nieuwe systeemhelm gelanceerd die volgens de Italianen zelfs de meest veeleisende motorrijders aan zal spreken. Een helm waarvan de sleutelwoorden lichtgewicht, sportieve looks en innovatief design zijn geweest.

Nolan X-1003

De R&D afdeling van de Nolangroup is altijd op zoek naar innovatie en geavanceerde oplossingen om in staat te zijn de veeleisende motorrijder te kunnen bevredigen. Nogal wiedes zou je denken, da's gewoon de taak van de afdeling Research and Development, maar Nolan vond het blijkbaar belangrijk genoeg om dat in haar persbericht nog even te benadrukken.

Resultaat van dat harde werken op de afdeling R&D is volgens de Italianen deze X-1003, een opklaphelm met een composiet fiber buitenschaal, die wordt opgegeven voor een gewicht van 1.500 gram. De buitenschaal wordt in 3 maten gebouwd (XXS-XS-S-M1 / M2-L / XL-XXL-XXXL), terwijl de binnenvoering volledig uitneembaar en wasbaar is.

De wangstukken van de X-1003 zijn trouwens nieuw vormgegeven, waardoor de helm comfortabeler dan ooit moet zijn. Goed nieuws ook voor brildragers, dankzij het Eyewear Adaptive System moet het opzetten van een bril probleemloos gaan. In de nek zit een verwijderbare rol, die het comfort moet completeren.

Het Touring Ventilation System moet ook tijdens lange trips of op warme zomerdagen het hoofd koel kunnen houden, dankzij luchtlinlaten bovenop de helm en in de kin en openingen aan de achterkant waarlangs de warme lucht wordt afgevoerd. Net als de Nolan's andere klaphelmen is ook deze X-1003 voorzien van het Dual Action opening systeem en is het vizier Pinlock (los meegeleverd) voorbereid.

De Nolan X-1003 is in verschillende kleuren - waaronder twee 'high visability' - leverbaar in de matenrange XXS t/m 3XL, voor een prijs vanaf € 499,95.

Meer informatie:
Nerons
www.nerons.nl 
www.nolan.it 
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.