Zoeken

Nog meer nieuwe Honda's

22 november 2013
Honda heeft op de Tokyo Motor Show nog eens twee nieuwe modellen gepresenteerd. Hiermee komt het totaal op veertien stuks voor 2014.

honda-cb1100-ex-2014 01

De eerste is een variatie op de CB1100 die nu nóg meer retro is. DE CB1100 EX zoals deze heet krijgt spaakwielen en een dubbele uitlaat in plaats van de 4-in-1 die de standaardversie heeft. Deze uitlaat moet volgens Honda ook nog eens speciaal getuned zijn voor een zo mooi mogelijk geluid, dus we zijn benieuwd. Ook heeft de motor een zesde versnelling als overdrive. Wil je dus zuinig cruisen, dan hoef je slechts de zesde in te schakelen en klaar ben je. Een versnellingsindicator helpt je daarbij. De tank is ook nog eens iets groter, dus de actieradius zal dubbel de goede kant op gaan. Verder zijn nog enkele details aangepast zoals het zadel, zijkapjes en handvaten.

honda-gold-wing-f6c-2014-1

 Ook in de Gold Wing familie is opnieuw een nieuw gezicht, ditmaal in de vorm van de Gold Wing F6c. Inderdaad kennen we die afkorting al, maar tóch is deze motor net weer anders. Zoals te zien is de vormgeving toch net weer anderes en leunt nu meer tegen de F6B aan, waar de motor ook rijwielgedeelte mee deelt. De F6c is eigenlijk gewoon net weer iets verder uitgekleed. Met 110 pk en een dikke 156 Nm kun je in ieder geval wel thuiskomen. En vlot ook, de F6C is zomaar even 70 kilo lichter dan zijn oervader.