Zoeken

Nieuwe Yamaha FZ1 voor 2012?

29 augustus 2011
Nadat enkele jaren geleden het gerucht ging dat Yamaha een nieuwe - van Crossplane DNA voorziene - FZ1 zou gaan lanceren werd het stil rond dit ophanden zijnde nieuwe model. Onze Franse collega's van Motorevue hebben het gerucht echter een nieuw leven ingeblazen met de publicatie van een nieuwe fotomontage van deze te verwachten nieuwe fiets.

Yamaha_FZ1_2012

Hoewel het nog steeds 'slechts' een gerucht is dat bij Yamaha wordt gewerkt aan een opvolger van de huidige FZ1 lijkt het ditmaal een stuk realistischer dan twee jaar geleden. Niet alleen zaten we destijds midden in de wereldwijde kredietcrisis, bovendien was het nog maar een paar jaar geleden dat Yamaha de dikke naked flink onderhanden had genomen. Door de FZ1 van Crossplane DNA te voorzien zou het al niet te misselijke vermogen naar zo'n 160 pk kunnen worden getild, waarmee de fiets aardig dicht in de buurt van de nieuwe Tuone V4 zou komen.

Met de laatste generatie FZ1 gelanceerd in 2006 is de fiets inmiddels vijf jaar op de markt, wat een vervanging economisch gezien (een termijn van vijf tot zes jaar begint steeds gebruikelijker te worden) verantwoordt maakt. Bovendien is het al jaren rustig in Iwata, waar sinds de kredietcrisis alleen de Super Tenere en FZ8 werden gelanceerd. Wat ons betreft mag deze nieuwe versie van de FZ1 er gaan komen, nu hopen dat men bij Yamaha er ook zo over denkt.

Bron: Motorevue