Zoeken

Nieuwe video Motus MST-01 op YouTube

12 februari 2011
Volgens de oorspronkelijke planning moet de motor nog dit jaar op de markt worden gezet, en dat zou nog steeds best wel eens haalbaar kunnen zijn. Motus heeft opnieuw een video op haar YouTube kanaal gezet, waar de motor op de testbank én kort op straat te zien is.

Motus_MST-01-1

Het in Birmingham, Alabama, gevestigde Motus is al enkele  jaren bezig met de ontwikkeling van een toursportieve motorfiets, die wordt aangedreven door een dwarsgeplaatste 1.645cc V4. De engineers lieten zich daarbij inspireren door het in Amerika populaire Pushrod motorblok van de Corvette, wat voor toepassing in een motorfiets kleiner en efficiënter werd gemaakt.

Deze recent op YouTube geplaatste video laat naast een run op de vermogensbank -opnieuw- delen van het productieproces zien, terwijl als teaser voor een komende video te zien is dat het prototype zijn eerste meters aan het maken is. Nu de motor al in een ver gevorderd stadium is zal het ongetwijfeld niet lang meer duren voordat de motor officieel zal worden gepresenteerd.

Zie ook: