Zoeken

Nieuwe kleuren voor V-Strom 1050XT

26 januari 2021
Suzuki heeft nieuwe kleurstellingen voor de V-Strom 1050 XT gepresenteerd, drie om precies te zijn. Daarnaast is een vierde kleur overgenomen van afgelopen jaar.

 

Na vorig jaar de eenliter Allroad een complete metamorfose te hebben gegeven - zo grondig dat men in Hamamatsu vond dat een upgrade van de tenaamstelling van V-Strom 1000 naar V-Strom 1050 gerechtvaardigd was - heeft Suzuki dit jaar het nieuws tot drie nieuwe kleuren beperkt. 

Een kleurstelling is gebleven zoals hij was: de combinatie van Pearl Briljant White met Glass Blaze Orange, een verwijzing naar de legendarische Suzuki DRZ 800 Paris Dakar. Ook de bekende gele kleur is overgenomen van afgelopen jaar, maar dan ietwat herzien, met contrasterende zwarte delen op de tank om de snavel extra te benadrukken. 

Twee varianten zijn volledig nieuw: een zwarte variant (Glass Sparkle Black) met gouden wielen en gouden details en een grijze variant (Metallic Oort Gray) met zwarte details, blauwe stickers en blauwe spaakwielen: Suzuki's MotoGP-kleuren.

De nieuwe kleuren zijn alleen voor de XT versie en niet voor de standaard V-Strom 1050. Ergens snappen we dat wel, wie in de running is voor een V-Strom zal negen tegen een voor de meest luxe versie gaan en dat is de XT absoluut. 

Sterker, Suzuki zegt zelf dat de XT de meest geavanceerde V-Strom ooit is, met Cruisecontrol, Hill Hold Control, Slope Dependent Control en Load Dependent Control, wat bij Suzuki het Intelligent Ride System wordt genoemd. 

Alle nieuwe kleuren van de V-Strom 1050XT zijn direct te bestellen. De prijs van de V-Strom 1050 begint bij 13.999 euro. De luxe V-Strom 1050XT is er voor 15.499 euro.