Zoeken

Nieuwe kleuren voor 2020 Kawasaki ZX-6R 636

20 september 2019
Kawasaki heeft de nieuwe 2020 kleuren van de ZX-6R 636 wereldkundig gemaakt. Kawa's kleintje supersport voor de straat is komend jaar in 2 kleurstellingen leverbaar: zwart en groen. Of zoals het officieel is genoemd: Metallic Spark Black en Lime Green / Ebony.

Toegegeven, de tijd dat Supersports volle zalen trokken komt waarschijnlijk nooit meer terug, maar we denken dat zij bij Kawasaki best tevreden zullen zijn met de 34 stuks die dit jaar tot nu toe aan de man zijn gebracht van de voor 2019 vernieuwde ZX-6R 636. 

Dat zijn er niet alleen 34 meer dan afgelopen jaar, maar bijna net zoveel als er Fireblades, ZX-10R'en, GSX-R1000's en YZF-R1's bij elkaar opgeteld aan de man zijn gebracht. Alleen van de Ducati Panigale en de BMW S 1000 RR zijn er meer verkocht, maar dat zijn tegelijkertijd de twee meest exclusieve motoren in dit segment.

Om dat cijfer nog even in perspectief te zetten: van de enige overgebleven concurrent van wat ooit een ongekend populaire 600 Supersport klasse was, de YZF-R6, heeft Yamaha er dit jaar tot nu toe zeggen en schrijven slechts 4 verkocht. Dan zijn 34 verkochte ZX-6R 636 fietsen er ineens superveel. 

Dat snappen we trouwens best: met een Showa Big Piston upside down voorvork, Brembo Monobloc remklauwen, KIBS ABS, KTRC tractiecontrole, rijmodi en een KQS quickshifter is de 636 niet alleen helemaal bij de tijd, maar ook nog eens bijna 5 duizend euro goedkoper dan die R6.

Goed, die ZX-6R 636 dus, die is volgend jaar leverbaar in 2 nieuwe kleurstellingen: zwart en de KRT kleuren van het Kawasaki Racing Team, ofwel Metallic Spark Black en Lime Green / Ebony. De 636 kan van een Performance pakket worden voorzien, dat uit een Akra carbon einddemper, cover voor de duozit, een tankpad en kneepads bestaat. 

De ZX-6R 636 staat vanaf november bij de Kawa dealer, prijzen worden later bekend gemaakt.