Zoeken

Naam Ducati's nieuwe roadster uitgelekt

25 augustus 2010

Ducati's ophanden zijnde nieuwe roadster, die recentelijk meermaals in het wild is gespot, gaat Diavel heten, aldus onze Britse collega's van MCN. Ducati zou hiertoe recentelijk de naam hebben geregistreerd.

Ducati_Diavel_1.jpg

Als ze ergens niet goed in zijn bij Ducati, dan is dat ongetwijfeld het bewaren van een goed geheim. De nieuwe roadster, die onder de namen 'Vyper', 'Mege Monster' en 'Project 0803' wereldkundig werd, werd al meermaals in het openbaar gespot.

Alsof dát nog niet erg genoeg is hebben onze Britse collega's van MCN nu ook de naam van het nieuwe model weten te achterhalen. Diavel is een afgeleidde van het Italiaanse Diavolo of Diablo, komt uit het dialect van Bologna en betekent in gewoon Nederlands Duivel.

Naast registratie van de nieuwe naam voor de motor heeft Ducati de naam Diavel tevens voor allerlei merchandise geregistreerd, van kleding tot horloges en zelfs cosmetica en speelgoed. Hieruit kan worden geconcludeerd dat Ducati het nieuwe model van meet af aan flink wil gaan vermarkten met een complete range aan accessoires en momorabilia.

De Diavel zal voor het eerst aan het grote publiek worden getoond tijdens de komende EICMA in Milaan.

Zie ook:

Bron: MCN