Zoeken

MV Agusta Superveloce AGO: exclusief eerbetoon aan racelegende Agostini

24 oktober 2021
Na de motor eerder deze week te hebben aangekondigd heeft MV Agusta op het circuit van Misano de gelimiteerde Superveloce AGO gepresenteerd. Van de Superveloce AGO worden er 311 geproduceerd, gelijk aan het aantal Grand Prix overwinningen dat Giacomo Agostini in zijn carrière heeft behaald.

 

Een Superveloce, maar dan voorzien van flink wat exclusieve onderdelen en een unieke kleurstelling die is gebaseerd op de MV Agusta waarmee Agostini ongenaakbaar was in de jaren '60 van de vorige eeuw, geproduceerd in een beperkte oplage en voorzien van een handtekening van de legende. Dat is in een notendop de nieuwe MV Agusta Superveloce AGO. 

Meest in het oog springend is de bijzonder goed geslaagde kleurstelling van de uit koolstofvezel opgetrokken stroomlijn, waar opmerkelijk genoeg het beugeltje over de kuipruit ontbreekt. Da's trouwens niet het enige dat van koolstofvezel is vervaardigd, zo'n beetje alles wat bij een normale fiets plastic is, is carbon bij deze Superveloce AGO. Minstens zo fraai als het carbon plaatwerk zijn de unieke spaakwielen.

Naast optisch heeft MV de Superveloce ook onderhuids verbeterd. Zo heeft de standaard vering het veld geruimd voor state of the art Öhlins vering, zijnde een TTX achtershock en een NIX upside down voorvork. Beide uiteraard volledig naar eigen geur en smaak in te stellen. Daarnaast heeft MV een nieuwe gesmede kroonplaat gemonteerd met lineaire Öhlins stuurdemper met CNC support.

Hebben we 't dan gehad? Nee, de fiets heeft verder een nieuw 5,5" TFT kleurendisplay, een Alcantara zadel en carbonfiber afdekkap voor de duozit, een unieke door Agostini gesigneerde tank met zwart lederen riem en "Limited Edition" plaque en last but nog least een compleet Arrow Racing uitlaatsysteem, hoewel je met dat laatste de straat niet op mag.

De Superveloce AGO wordt geproduceerd in een beperkte oplage van 311 units, een voor elke overwinning die de 15-voudig wereldkampioen in z'n carrière heeft behaald. Prijs en levertijd zijn nog niet bekend.