Zoeken

MV Agusta lanceert F3 Serie Oro

15 juli 2011
Geheel in traditie heeft MV Agusta een 'Serie Oro' editie van de aanstaande nieuwe F3 driecilinder gelanceerd. De gelimiteerde versie, waarvan er slechts 200 zullen worden geproduceerd, zal geheel volgens klantenspecificatie worden opgebouwd, waarbij moet worden gerekend op een prijskaartje van € 25.000. Da's twee keer zo duur dan een standaard F3 moet gaan kosten.

MV_Agusta_F3_Oro_01

We hadden het natuurlijk op onze klompen aan kunnen voelen, dat MV Agusta van de ophanden zijnde nieuwe F3 eerst een 'Serie Oro' versie uit zou gaan MV_Agusta_F3_Oro_04brengen. De Italiaanse fabriek uit Varese deed datzelfde trucje namelijk in 1999 al met de eerste F4 750 en in 2004 met de eerste Brutale. Net als de eerdere 'Serie Oro' modellen is ook deze F3 Serie Oro volhangen met exclusieve en vooral dure onderdelen, als gesmede aluminium velgen (die in dezelfde kleur als 't frame zijn gespoten), Brembo Monoblocs uit de race-series en een Öhlins voorvork, TTX achtershock en stuurdemper.

Geheel in MV Agusta Serie Oro traditie is deze F3 ook voorzien van een overdaad aan carbonfiber onderdelen, waaronder het voor- en achterspatbord, de driepijps einddemper, de cover van het dashboard, de airbox cover, de afdekkap van het voortandwiel, de kettinggeleider en de onderkuip. Niet genoeg? Wat te denken van een gepolijst koppelingsdeksel en een speciaal gefreesd deksel van de dynamo. Uiteraard is ook het kleurschema van deze F3 Serie Oro geheel in traditie met de vorige 'Serie Oro' modellen. MV_Agusta_F3_Oro_05Mocht dit allemaal nog niet exclusief genoeg voor je zijn, zal MV Agusta bovendien elk van de 200 geproduceerde units geheel volgens klantenspecificatie gaan bouwen, waardoor je er zeker van kunt zijn een 'one of a kind' exemplaar te hebben gekocht.

De F3 Serie Oro zal voorafgaand aan de productie van de standaard F3, welke voor eind dit jaar staat gepland, worden geproduceerd. Hoeveel de fiets in de Benelux exact zal moeten kosten is niet bekend, de Italianen spreken zelf over een verkoopprijs van € 24.900 en daar moeten dan nog de landelijke belastingen bij worden opgeteld.

Update:
We zijn zojuist geinformeerd door MV Agusta Benelux importeur Moto Mondo, die uit monde van Jan Ykema ons wist te vertellen dat de F3 Serie Oro in Nederland € 27.900,00 zal gaan kosten. Onze zuiderburen hoeven minder diep in de buidel te tasten, daar gaat de fiets voor € 24.900 over de toonbank. En dat is inderdaad iets meer dan twee keer zoveel dan de standaard versie, waarvoor in Nederland € 13.750,00 en in België € 11.990 moet worden betaald.

MV_Agusta_F3_Oro_02MV_Agusta_F3_Oro_03
MV_Agusta_F3_Oro_06