Zoeken

MV Agusta geeft info en beeld Brutale 675 vrij

4 november 2011
Na begin deze week via YouTube een eerste video van de fiets te hebben gelanceerd heeft MV Agusta nog voor de EICMA in Milaan alle technische informatie en een eerste beeldmateriaal vrijgegeven van de Brutale 675, de naakte versie van de nieuwe F3 die de komende week in Milaan haar debuut zal gaan maken.

MV_Agusta_Brutale_675

Behalve de ontbrekende stroomlijn en het brede stuur zijn er dan ook weinig verschillen te ontdekken tussen de F3 en de Brutale 675, zoals dat ook bij z'n grote broer Brutale R en 1090RR het geval is. Behalve dan het vermogen dat, net als bij die grote broer, is getemperd ten opzichte van de supersport versie. Waar de F3 goed is voor een vermogen van 126 pk bij 14.400 toeren per minuut moet de Brutale 675 het doen met 115 pk bij 12.500 toeren per minuut. En dat zijn er dus 9 meer dan in Triumph's Street Triple (R) terug zijn te vinden.

De Brutale 675, die is opgegeven voor een drooggewicht van 163 kilo (en dat zijn er 4 minder dan de Street Triple R), is net als de F3 voorzien van het MVICS pakket, ofwel Motor & Vehicle Integrated Control System, een systeem waarbij ride-by-wire techniek is geïntegreerd met multi-mappings (4 standen instelbaar) en een 8-standen traction control. Net als bij de Brutale R is het frame van de 675 uit stalen buizen en aluminium componenten samengesteld. Aan de voorkant is een 43mm upside down voorvork gemonteerd, terwijl langs achteren een Sachs monoshock met progressief linksysteem is terug te vinden.

Wat de Brutale 675 in de Benelux moet gaan kosten en vanaf wanneer hij leverbaar is, is nog niet bekend.