Zoeken

MV Agusta geeft eerste beeld F3 vrij

1 november 2010

Na eerder enkele 'spionagefoto's' vrij te hebben gegeven heeft MV Agusta nu een eerste officiële foto van de langverwachte F3 supersport vrijgegeven. Een motor die qua design een erg hoog F4 DNA-gehalte kreeg aangemeten.

MV_Agusta_F3_1.jpg

Hoewel waarschijnlijk maar weinig onderdelen zijn gebruikt van de vorig jaar geïntroduceerde nieuwe F4 hebben de Italianen zorgvuldig hun best gedaan de nieuwe driecilinder supersport, die een cilinderinhoud van 600cc heeft gekregen, dezelfde looks mee te geven als zijn grote broer. Enkel de laaggeplaatste uitlaat, die van drie MV-Agusta-kenmerkende uitlaatpijpjes is voorzien, verraad dat het hier de F3 betreft.

Behalve de eerder bekend gemaakte cilinderinhoud van 600cc heeft MV Agusta geen aanvullende technische informatie vrijgegeven. Hoewel de motor al in verre staat van ontwikkeling is zal hij naar verwachting pas in 2012 op de markt worden gezet. MV Agusta wil de F3 voor € 9.000 in Europa op de markt gaan zetten en daarmee een meer betaalbare range aan motoren gaan lanceren.

Hoewel MV Agusta dit jaar heeft besloten de EICMA in Milaan over te slaan, om de daarmee gemoeide kosten voor ontwikkeling te kunnen gebruiken, zal de F3 wel te bezichtigen zijn op de internationaal vooraanstaande motorbeurs. Maar dat zal wel even zoeken worden.

Update:
Inmiddels heeft MV Agusta in een persbericht technische informatie van de nieuwe F3 vrijgegeven. In tegenstelling tot eerdere berichten vanuit Varese blijkt de nieuwe driecilinder toch een cilinderinhoud van 675cc te hebben gekregen. Een uitgebreider nieuwsbericht met alle ins en outs van de nieuwe F3 zal binnenkort op Motorfreaks te lezen zijn.

Zie ook: