Zoeken

MV Agusta F3 al najaar 2011 leverbaar

26 februari 2011
Omdat de ontwikkeling van de nieuwe F3 boven verwachting gaat, zal de nieuwe driecilinder niet in 2012, maar al in het najaar van 2011 leverbaar worden, zo heeft MV Agusta in een persbericht laten weten. Hoewel nog steeds geen technische gegevens zijn vrijgegeven heeft de nieuwe motor op de testbank inmiddels de 135 pk grens al doorbroken.

MV_Agusta_F3

Volgens MV Agusta heeft de nieuwe 675cc driecilinder zich op de testbank al extreem betrouwbaar bewezen en qua vermogen de doelstelling van de fabriek al overtroffen. De Italianen claimen dat de motor al meer dan 135 pk bij meer dan 15.000 toeren heeft, maar over exacte waarden van het productiemodel wordt nog met geen woord gerept.

Naast testen op de testbank is de nieuwe F3 ook al volop op straat én op het circuit getest, met volgens MV Agusta eveneens zeer bevredigende resultaten. De Italianen beweren dat de nieuwe F3 nieuwe maatstaven zal gaan zetten in het supersport segment, en heeft de fiets qua vermogensafgifte en handling eveneens al de hoge verwachtingen van het ontwikkelingsteam overtroffen.

Het geheim van de nieuwe F3 zit 'm volgens MV Agusta in de perfecte balans tussen motor en rijwielgedeelte. De tegengesteld draaiende krukas, wat de motor onderscheid van zijn concurrenten, moet garant staan voor superieure handling die door conventionele fietsen niet kan worden behaald. Niet alleen moet de tegengesteld draaiende krukas het omgooien in snelle bochtencombinaties ten goede komen, maar het moet volgens MV ook een groot voordeel zijn voor wat betreft de gewichtsverplaatsing onder acceleratie. Wat op zijn beurt weer voor een verhoogde tractie aan het achterwiel moet zorgen.

Behoorlijk straffe woorden uit huize Vareze, waar de fiets dankzij de voorvarende ontwikkeling vier maanden eerder dan gepland in productie zal worden genomen. De pre-productie en productie van de fiets staat nu gepland voor medio september 2011, eind van het najaar zullen de fietsen dan bij de dealer te bezichtigen zijn.