Zoeken

MV Agusta driecilinder modellen nu met ABS leverbaar

24 januari 2014
Het heeft een tijdje geduurd, maar MV Agusta heeft nu laten weten dat de 2014 driecilinder modellen Brutale 675 en 800, Rivale 800 en F3 675 en 800 met een tweestanden ABS systeem leverbaar zijn. Het Bosch 9MP ABS systeem biedt bij de supersports de keuze tussen een normale een een race setting.

MV Agusta_ABS_3 cilindri

Met een interne druksensor en onafhankelijke wielsensoren op elke as is de Bosch 9MP ABS unit volgens MV Agusta ongekend qua afmeting en gewicht. Het ABS is specifiek ontwikkeld om veiliger en effectievere vertraging op alle soorten wegdek te realiseren, zonder daarbij een compromis te moeten sluiten voor zowel de remkracht als het progressieve van het systeem en met daarbij het heldere doel de korst mogelijke remweg te behouden.

Via het bekende instellingen menu is op alle modellen het ABS uit te schakelen, bij de F3 675 en F3 800 zijn de Italianen nog een stap verder gegaan door het ABS instelbaar te maken. In het menu valt dan te kiezen tussen de Normal modus voor op straat of de Race modus voor op het circuit.