Zoeken

Moto Morini Rebello 1200: jubileummodel via Internet

9 maart 2012
Moto Morini is langzaam uit zijn as aan het herrijzen. Het merk, dat na een faillissement vorig jaar door twee ondernemers werd overgenomen, gaat zijn 75e verjaardag vieren met een jubileummodel, dat alleen via Internet middels een geheimzinnige verkoopactie aan de man moet worden gebracht.

Moto_Morini_fabriek

Het door Moto Morini te lanceren jubileummodel is Rebello 1200 Glubileo genoemd, een verwijzing naar de Rebello 175 racer waarmee Moto Morini in 1955 de Milan-Taranto race en de 1955 en 1956 editie van de Tour d'Italia won. Nu is het feit dat Moto Morini een nieuw model gaat lanceren alleen al opmerkelijk genoeg, maar de wijze waarop de nieuwe eigenaren de fiets aan de man denken te brengen is zowaar nog veel meer bijzonder.

Veel informatie over de Rebello 1200 is er namelijk nog niet, behalve dat het een 1.200 cc motor betreft die rond de 130 pk aan vermogen moet hebben. De verkoopprijs van de fiets, die in een beperkte oplage van slechts 600 stuks zal worden gemaakt, zal volgens onze Duitse collega's van Motorrad rond de € 14.000 liggen, en dat is exclusief de landelijke belastingen.

Vanaf 15 maart zal de Moto Morini gedurende een maand dagelijks wat informatie vrijgeven van het jubileummodel, waarbij elke dag een nieuwe detailfoto zal worden gepost. De online verkoop duurt in totaal 30 dagen, waarna het complete model zal worden onthuld en alle 600 motoren moeten zijn verkocht. Dat komt neer op gemiddeld twintig verkopen per dag.

Bron: Motorrad