Zoeken

Moto Morini presenteert 2013 lineup

9 november 2012

Moto Morini begint weer langzaam tot leven te komen. Het roemruchte Italiaanse merk, dat in 2009 failliet werd verklaard, heeft in Milaan de line-up van haar 2013 modellen bekend gemaakt. Geen schokkende vernieuwingen echter, maar een lichtelijk aangepaste versie van de huidige Corsaro 1200, de Granpasso 1200 en de Scrambler.

Moto Morini_Corsaro
De 2013 Corsaro 1200, nu in all black edition

Het is alweer bijna zeven jaar geleden dat Moto Morini uit haar as herrees en de wereld deed verbazen met de lancering van de Corsaro 1200, een beregeile naked die direct door onze redactie werd geadoreerd.Na de Corsaro zagen modellen als de 9.5, de Granpasso en verschillende varianten van de Corsaro het levenslicht, maar Moto Morini_GranpassoDe Granpasso ontpopte zich al snel als een échte GS-killerin 2009 kwam de fabriek in financieel stormachtig weer waarna de fabriek failliet werd verklaard.

Ruim twee jaar lang stond de fabriek te koop en werd uiteindelijk halverwege vorig jaar aan twee Milanese ondernemers verkocht. Begin dit jaar werd door Morini de Rebello 1200 onthuld, een naar onze mening niet bijster fraaie variant op de Corsaro 1200, waarmee het 75 jarig jubileum van Morini moest worden gevierd. Zeshonderd stuks werden er van de Rebello gemaakt, die volgens Morini daadwerkelijk aan de man zijn gebracht.

Naast de Rebello werd dit jaar ook de productie van de Corsaro, Granpasso en Scramber weer opgepakt, waarvan via de website ook de overjarige fabrieksdemo's te koop werden aangeboden. Het komend seizoen blijven de drie modellen de pijlers van het bedrijf, die met nieuwe kleuren en lichte modificaties om de betrouwbaarheid te vergroten het merk een nieuw leven in moeten gaan blazen.

Moto Morini_Scrambler
De Scrambler, het volgens jaar in deze legergroene kleurstelling

En dat is goed nieuws, want zeker met de Corsaro en de Granpasso heeft Morini twee echte killers in huis die anno 2013 nog steeds hun mannetje kunnen staan.