Zoeken

Moto Morini Corsaro Ti22: vette one-off in jaren '70 look

6 november 2017
Grote productieaantallen zullen ze waarschijnlijk nooit meer draaien, maar Moto Morini is wel langzaam uit het dal aan het raken. Geïnspireerd door de endurance racers uit de jaren ’70 van de vorige eeuw hebben Italianen een one-off special op basis van de Corsaro ZZ onthuld.

De Corsaro Ti22 is de eerste special die Moto Morini hebben gebouwd op basis van de Corsaro ZZ en naast de Milano het tweede nieuws dat op de vooravond van de EICMA in Milaan door de Italianen werd gepresenteerd.

Zoals de naam al doet vermoeden hebben de Italianen bij de Corsaro Ti22 zich helemaal met titanium uitgeleefd. Of beter gezegd, de mannen bij Arrow want het titanium uitlaatsysteem is alleen al een pareltje om te zien. We denken niet dat je wilt weten hoeveel lasuren daar in zijn gaan zitten.

De klassieke jaren ’70 look heeft de Ti22 verkregen door het kleine stuurkuipje, dat tegenwoordig weer helemaal hip lijkt te zijn bij retro-designs. Het aluminium kuipje is trouwens met de hand geklopt en ook de benzinetank en het zitje zijn van aluminium gemaakt.

Uiteraard heeft het brede stuur van de Corsaro ZZ het veld geruimd voor twee sportieve clip-ons die onder de nieuwe zwart geanodiseerde en van ingefreesd Moto Morini logo voorziene kroonplaat zijn gemonteerd. De gesmede wielen van de ZZ vervangen door mooie gespaakte exemplaren, maar verder is het eigenlijk nog steeds een Corsaro. En dus heeft ‘ie ook dezelfde 139 pk als de ZZ.

Als ze dit nu eens in productie zouden nemen…