Zoeken

Moto Guzzi Norge GT 8V 2011: verbetering of...

14 oktober 2010

Na jaren van rust begint er eindelijk weer leven in de brouwerij bij Moto Guzzi te komen. Zo heeft de fabriek uit Mandello del Lario haar Norge GT 8V voor het komende modeljaar stevig onderhanden genomen.

Moto_Guzzi_Norge_GT_8V_2011_1.jpg

Om haar naam als Gran Turismo beter waar te kunnen maken heeft Moto Guzzi het achtkleps motorblok van betere ademhaling voorzien, waardoor vermogen en koppel volgens Moto Guzzi zijn gegroeid naar nu 102 pk bij 7.000 toeren en 104 Nm bij 5.500 toeren per minuut. Nu weten we dat rekenen niet ons sterkste punt is, Moto_Guzzi_Norge_GT_8V_2011_2.jpgmaar de motor werd het afgelopen jaar al opgegeven voor een vermogen van 105 pk en koppel van 110 Nm, en dat zijn toch écht hogere waardes. De betere ademhaling zou volgens Moto Guzzi op conto van het nieuwe, efficiëntere uitlaatsysteem moeten komen.

Daarnaast heeft de 2011 Norge GT 8V een nieuwe veringsetting gekregen die de motor een sportievere dynamiek moet geven en 't gemakkelijker moet maken de motor van richting te veranderen, zelfs met volle balading. Ook de stroomlijn van de motor is herontworpen, voor een verbeterde luchtstroom om het motorblok te koelen enerzijds, anderzijds om de rijder en passagier beter te beschermen. Net als zijn voorganger is ook deze 2011 Norge uitgerust met een externe 12V aansluiting, opbergruimte onder het zadel en handvatverwarming.