Zoeken

Moto Guzzi Ipothesys: geile special

15 april 2012
De Italiaanse Moto Guzzi specialist Officine Rosso Puro heeft in opdracht van ondernemer Allessandro Loviselli een wel heel bijzondere Moto Guzzi special gebouwd. Op basis van een Griso 1200 8V ontwierp Rosso Puro de Ipothesys, de sportieve fiets die Moto Guzzi eigenlijk zelf had moeten bouwen.

Moto_Guzzi_Ipothesys_1

Als Moto Guzzi geen échte sportmotor bouwt, dan laat ik er zelf wel een ontwerpen, zal ongetwijfeld de achterliggende gedachte zijn geweest van Alessandro Loviselli, ondernemer in de wereld van de informatica, toen hij contact opnam met Officine Rosso Puro voor het bouwen van deze unieke creatie. Moto_Guzzi_Ipothesys_3Eerst werd het idee voorgelegd, waarna de eerste schetsen werden gemaakt, met als eindresultaat de Ipothesys die op de Motor Bike Expo 2012 in Verona nog een award in de wacht wist te slepen.

Doel was een goed uitgebalanceerde machine te creëeren, vriendelijk maar wel opwindend om te rijden. Uiteraard moest ook de charme van motoren uit Mandello del Lario behouden blijven. Uitgangspunt van de Ipothesys is een Griso 1200 8V, die volledig werd gestript om daarna met nieuwe componenten weer te worden opgebouwd. De voorvork werd vervangen door een Marzocchi exemplaar, terwijl de achtershock uit huize Bitubo komt. Voor wat betreft de remmen werd -uiteraard- voor Brembo gekozen terwijl de magnesium wielen door OZ Racing zijn vervaardigd.

De stroomlijn werd geheel door Rosso Puro ontworpen en vervaardigd, en bestaat uit een tophalf bovenkuip en een uit aluminium vervaardigde cover die over de standaard benzinetank is geplaatst. Het smalle en korte kontje heeft de standaard zit vervangen, waarbij gebruik is gemaakt van de originele ophangpunten. Verder werd het nodige aan carbon gebruikt en is ook het uitlaatsysteem door Rosso Puro zelf ontworpen.

Moto_Guzzi_Ipothesys_2

De Ipothesys is door Rosso Puro modulair gebouwd, waardoor de gehele kit vrij eenvoudig is de monteren, zonder dat er het nodige aan de standaard fiets moet worden verbouwd. Wat ons betreft mag Moto Guzzi deze kit direct overnemen.

Bron: Infomotori.it