Zoeken

Moto Guzzi Clubman V7 Racer: toch in productie

15 september 2010

Moto Guzzi gaat de Clubman V7 Racer alsnog in productie nemen. De motor, die het afgelopen jaar als prototype zijn opwachting maakte op de EICMA in Milaan, is volgens de Italianen een hommage aan de illustere racecarrière van de V7 Sport, een icoon uit de glorieuze geschiedenis van het merk uit Mandello del Lario.

Moto_Guzzi_Clubman_V7_Racer_5.jpg

De V7 racer trok het afgelopen jaar al onze aandacht op de EICMA, maar Moto Guzzi benadrukte toen nog dat het een prototype betrof wat -voorlopig- niet in productie zou worden genomen. Ten opzichte van dat prototype werden slechts minimale veranderingen doorgevoerd aan het productiemodel, dat nu door moederbedrijf Piaggio vrij is gegeven. Het enige verschil wat wij konden ontdekken is het ontbreken van de warmtewerende tape op de uitlaatbochten, verder lijkt deze productieversie identiek aan dat prototype.

De Clubman V7 Racer, die slechts in beperkte oplage zal worden geproduceerd, is een échte retroklassieker die je zo dertig jaar terug in de tijd neemt. Met zijn markante rood gespoten frame, geinspireerd door de legendarische eerste 150 uitvoeringen van de V7 Sport, in combinatie met de van lederen flap voorziene verchroomde tank en aluminium zijpanelen heeft Moto Guzzi de essentie van dat magische moment in die tijd gevangen.

Moto_Guzzi_Clubman_V7_Racer_2.jpgMoto_Guzzi_Clubman_V7_Racer_3.jpg
Moto_Guzzi_Clubman_V7_Racer_4.jpg

Technisch gezien is de Clubman V7 Racer een afgeleidde van de V7 Café, frame en geometrie werden van dat model overgenomen. Qua vering werd gekozen voor een 40mm Marzocchi telescoop voorvork met 130mm veerweg en dubbele Bitubo shockbrekers met 118mm veerweg. Voor wat betreft banden werd gekozen voor een 18" voorwiel in combinatie met een 17" achterwiel, voorzien van Pirelli Sport Demon rubber.

De V7 Racer wordt aangedreven door een 744cc tweecilinder die goed is voor een vermogen van 49 pk bij 6.800 toeren en een koppel van 55 Nm bij 3.600 toeren per minuut. De motor heeft een zithoogte van 805mm en wordt opgegeven voor een rijklaargewicht vban 198 kg.Andere markante details zijn het suede eenzits zadel, het kleine van nummerschild voorziene schermpje, diverse verchroomde en gepolijst aluminum onderdelen.

Moto_Guzzi_Clubman_V7_Racer_1.jpg

Vanaf wanneer de Clubman V7 Racer leverbaar is, en hoeveel de fiets moet gaan kosten, is vooralsnog niet bekend.