Zoeken

Moto Guzzi 76: coole caferacer

17 maart 2010

Dat zelfs van de lelijkste eend een prachtig mooie zwaan te maken is, daarvan is deze door het Italiaanse RossoPuro ontwikkelde Moto Guzzi 76 het levende bewijs. De fiets ging namelijk eerder door het leven als 1000SP.

Moto_Guzzi_76_1.jpg

Moto_Guzzi_76_3.jpgDe 1000 SPHoewel een typeaanduiding als 1000 SP anno 2010 voor iets supersportiefs staat, was dat dertig jaar geleden nog niet het geval. was een echte tourmachine met grote tophalfkuip voor de betere windbescherming.

In vier maanden tijd wist Filippo Barbacane van Officine RossoPuro de voor huidige begrippen lelijke zwaan om te toveren tot deze prachtig mooie caferacer. Om dat te realiseren werden alle registers opengetrokken. Om te beginnen het motorblok, dat van 1000 Le Mans koppen en een zelfgemaakt RossoPuro uitlaatsysteem werd voorzien, om het oorsponkelijke vermogen van 60 pk wat op te krikken en de fiets een sportiever geluid te geven.

Verder kreeg de fiets een tank van de V7 aangemeten, werden vering voor en achter verbeterd, werden in eigen huis gefabriceerde remschijven met Brembo remklauwen gemonteerd en werden de originele gietwielen vervangen door prachtige nostalgische gespaakte exemplaren.

Moto_Guzzi_76_2.jpg

Mocht je interesse hebben, het eerste model is bij onze zuiderburen terecht gekomen, maar bij Officine RossoPuro wordt momenteel hard gewerkt aan nog twee van deze fietsen.

Bron: BikeExif